سايت دردانم
دانستني هاي دردانم

انواع هپاتيت از كبد انسان و مشكلات مربوط به كبد ناشي مي‌شود. سايت دانستني دردانم براي انواع هپاتيت در اين مقاله توضيحات مفيدي را به همراه دارد. شما مي‌توانيد در ساير بخشهاي اين وب سايت از بيماريهايي مثل آكنه چيست، يبوست چيست، آبسه چيست و ... اطلاعات كلي و مفيدي را دريافت نماييد. در اين وب سايت همچنين در مورد انواع روشهاي تشخيص مثل ميلوگرام، اسكن اسپكت، توموگرافي، آمنيوسنتز، آرتروگرافي، پرتونگاري مفصلي و ... توضيحات قابل استفاده‌اي براي كاربران محترم در نظر گرفته شده است. ويروس هپاتيت خود باعث بروز انواع هپاتيت در بدن انسان مي‌شود. برخي ديگر از عفونت‌هاي ناشي از الكل يا مصرف داروهاي خاص نيز مي‌تواند از عوامل شروع انواع هپاتيت باشد. برخي از انواع هپاتيت به راحتي قابل انتقال و سرايت به اشخاص ديگر است.

علائم انواع هپاتيت چيست؟

در ابتداي اين بيماري علائم هشدار دهنده‌اي در بدن مشاهده نمي‌شود. افرادي كه از داروهاي خاص استفاده مي‌كنند هر شش ماه بايد آزمايش براي سلامت كبد بدهند تا به انواع هپاتيت دچار نشده باشند. زماني كه بيماري هپاتيت گسترده مي‌شود مي‌توان علائمي مثل:

  • رنگ تيره صورت و لب
  • بالا رفتن دماي بدن
  • زردي چشمها
  • از بين رفتن اشتها
  • شكم دردهاي پي‌درپي
  • تغيير رنگ ادرار و كدر شدن آن
  • خستگي در بدن
  • احساس ناراحتي كلي
  • و ....

را در فرد بيمار مشاهده كرد.

انواع هپاتيت مزمن در ابتدا قابل تشخيص نبوده و فقط از طريق تستهاي خون و مشخص مي‌گردند. حتي گاهي ممكن است بيماري تا نارسايي كبد پيش رفته باشد و سپس پزشك آن را تشخيص دهد. انواع هپاتيت بيماري خاموش و خطرناكي هستند.

در يك نگاه عاميانه و كلي مي‌توان انواع هپاتيت را به دسته‌هاي:

هپاتيت A

هپاتيت B

هپاتيت C

هپاتيت D

هپاتيت E

و هپاتيت الكلي تقسيم نمود.

در هپاتيت نوع A كه از طريق غذا و نوشيدني‌هاي آلوده وارد بدن مي‌شود واكسيناسيون قبل از شروع بيماري انجام مي‌شود. اين مدل از انواع هپاتيت در شهرها و كشورهايي كه بهداشت فردي و محيطي رعايت نشده و غذا و آب آلوده مصرف مي‌شود شيوع دارد.

هپاتيت نوع B از طريق خون آلوده به افراد منقل مي‌شود. اين مدل از انواع هپاتيت از طريق مادر باردار به نوزاد، روابط جنسي محافظت نشده، تزريق آلوده و ... منتقل مي‌شود.

هپاتيت نوع C باعث سيروز كبدي و نارسايي كبدي مي‌شود. اين مدل از انواع هپاتيت از طريق خن آلوده به خون فرد سالم منتقل مي‌شود.

در هپاتيت نوع D حتماً بايد هپاتيت نوع B در بدن وجود داشته باشد. رنده ماندن اين ويروس به وجود ويروس هپاتيت نوعB نيازمند است. براي جلوگيري از اين بيماري واكسن هپاتيت نوع B مي‌تواند كمك خوبي باشد.

هپاتيت نوع E از انواع هپاتيت از طريق مصرف گوشت خوك، گوشت خام، صدف حلزوني و خوراكي‌هايي از اين قبيل به انسان منتقل مي‌شود.

هپاتيت الكلي در اثر مصرف بيش از حد الكل به وجود آمده و باعث نارسايي كبد و از بين رفتن آن مي‌گردد.

 

 

امتیاز:
بازدید: 63
برچسب:
:
[ 1398/10/29  ] [ ۰۸ ] [ dordanam ] [ ]

آكنه چيست؟

ظاهر شدن جوشهاي پوستي زياد بر روي صورت، گردن،  كمر يا قفسه سينه آكنه ناميده مي‌شود. سايت دانستني دردانم با ارائه مطالب مختلف در مورد انواع بيماري مثل آكنه چيست، آبسه چيست، يبوست چيست، انواع هپاتيت و ... ، همچنين درمان‌هاي مختلف با كمك دستگاه‌هاي روش تشخيص مثل ميلوگرام چيست، اسكن اسپكت چيست، آرتروگرافي چيست، MRI سينه، آمنيوسنتز، توموگرافي، پرتونگاري مفصلي، كولونوسكوپي، آزمايش تراكم استخوان، توانسته اطلاعات مفيدي در اختيار خوانندگان محترم قرار دهد.

 انواع جوش در آكنه:

  • جوشهاي سر سياه كه بر روي بخش‌هاي چرب پوست به صورت دانه‌هاي سياه رنگ ظاهر مي‌شود.
  • جوشهاي سرسفيد كه به دليل تجمع چرك و عفونت به اين شكل بر روي بدن نمايان مي‌شوند.
  • جوشهاي ريزقرمز رنگ كه درد و خارش داشته و با دست‌كاري بيشتر و بيشتر مي‌شوند.
  • كيستهاي عفوني و پر از چرك كه بدترين نوع آكنه هستند و درد شديدي نيز براي فرد ايجاد مي‌كنند.

دلايل بروز آكنه چيست؟

معمولاً در سن بلوغ و براي نوجوانان بروز آكنه با درصد بيشتري مواجه است. به دليل بالا رفتن سطح هورمون‌ها و چرب شدن پوست در اين سنين احتمال نمايان شدن جوشهاي پوستي بر روي اندام‌هاي مختلف بدن انسان زياد مي‌شود. شستشوي به موقع، نوشيدن آب به ميزان كافي، ورزش و تحرك به اندازه در و رژيم غذايي سالم كه حاوي ميوه‌ها و سبزيجات باشد مي‌تواند ميزان بيماري آكنه را كاهش دهد.

از ديگر علت‌هاي آكنه مي‌تواند ژنتيك باشد. افرادي كه پدر يا مادرشان در سنين پايين و دوران بلوغ دچار آكنه شده‌اند نيز احتمال بروز آكنه را دارند.

بروز آكنه به دليل تغييرات هورموني خانم‌ها به صورت ماهيانه از درصد بالاتري برخوردار است.

شدت بيماري آكنه

بيماري آكنه شدت كم و زيادي دارد كه براي هر كدام درمان‌هاي مختلفي وجود دارد. زماني كه بيماري آكنه خفيف يا متوسط باشد با درمان‌هاي عادي مثل

  • حذف فست فودها و غذاهاي چرب از وعده‌هاي روزانه
  • ورزش كافي
  • نوشيدن آب
  • حفظ بهداشت
  • قرص‌هاي آنتي‌بيوتيك ضعيف

رفع مي‌گردد.

در افرادي كه بروز آكنه شديدتر است پزشك درمان‌هاي ديگر را در نظر گرفته و براي بيمار انجام مي‌دهد. استفاده از قرص‌هاي خانواده رتينول از جمله اين درمان‌هاست كه حتماً با تجويز پزشك بايد باشد.

آخرين نكته‌اي كه مي‌توان براي مراقبت از فردي كه داراي بيماري آكنه است پيشنهاد داد اين است كه به هيچ عنوان جوشها را تحت فشار قرار ندهند. بسياري از افراد تصور مي‌كنند با فشار دادن جوش و خارج كردن چربي يا چرك زير آن و تخليه شدنش باعث بهبود و رفع آ مي‌شوند. اما اين تصور كاملاً غلط بوده و باعث افزايش جوشهاي آكنه مي‌شوند.

امتیاز:
بازدید: 58
برچسب:
:
[ 1398/10/24  ] [ ۱۲ ] [ dordanam ] [ ]

عارضه‌ي خشكي مزاج يا يبوست در دستگاه گوارش بدن انسان رخ مي‌دهد. سايت دانستني دردانم در مورد انواع بيماريها مثل يبوست چيست، آكنه چيست، آبسه چيست، انواع هپاتيت و ... اطلاعات مفيدي در اختيار مخاطبان قرار مي‌دهد.

به طور كلي يبوست زماني اتفاق ميافتد كه مدفوع به راحتي از بدن خارج نشود. بوي بد دهان، دل دردهاي شديد، از دست دادن اشتها، ناراحتي‌هاي معده مثل سوزش و رفلكس و حتي تنفس بد بو از نشانه‌هاي بروز بيماري يبوست در فرد مي‌تواند باشد.

زماني كه مدفوع از بدن خارج نشود، آب مدفوع مجدد گرفته مي‌شود و هر دفعه سفت‌تر مي‌گردد كه از دلايل رخ دادن يبوست است.

علل به وجود آمدن يبوست چيست؟

از علت‌هاي شايع و اوليه بروز بيماري يبوست مي‌توان به كم آبي در بدن و عدم تحرك اشاره كرد. افرادي كه تغيير ناگهاني در عادات غذايي خود مي‌دهند نيز ممكن است دچار يبوست گردند. در صورتي كه وعده‌هاي غذايي داراي فيبر كافي نباشند، باعث به وجود آمدن يبوست و كند شدن عملكرد روده در بدن انسان مي‌شوند. خارج نشدن باد معده از بدن و جلوگيري از خروج آن به عقيده پزشكان مي‌تواند از ديگر عوامل بروز يبوست باشد.

دلايل ديگر بروز بيماري يبوست چيست؟

  • سرطان روده
  • كولون روده
  • بارداري
  • مصرف قرص‌هاي آهن، داروهاي ضد افسردگي، داروهاي ضد انعقاد
  • كم‌كاري تيروئيد
  • و ...

 

درمان يبوست چيست؟

زماني كه يبوست به مراحل حاد نرسيده است مي‌توان با رعايت موارد خانگي و سنتي نيز اين بيماري را درمان نمود. افزايش ميزان آبي كه در شبانه‌روز نوشيده مي‌شود مي‌تواند در رفع بيماري يبوست كمك فراواني كند. افرادي كه دچار اين بيماري هستند بايد سعي كنند تا آب را به صورت ولرم ميل كرده و از نوشيدن مايعات خيلي سرد خودداري نمايند. تحرك كافي در شبانه روز و افزايش ميزان ورزش و پياده‌روي مي‌تواند به خارج شدن مدفوع و رفع يبوست كمك نمايد. اضافه كردن مقدار قابل توجهي از ميوه‌ها و سبزيجات به وعده‌هاي غذايي و ميان وعده‌ها باعث رفع يبوست شده و روده بزرگ را به كار مي‌اندازد. مواد خوراكي كه داراي فيبر هستند به افزايش تحرك روده و خارج كردن مدفوع از بدن كمك مي‌نمايند.

زماني كه بيماري يبوست شديد شده و پزشك آزمايشات و روشهاي تشخيص ديگر را تجويز مي‌نمايد نيز بايد به دستورات عمل كرد. در برخي موارد كه يبوست علل پزشكي ديگري دارد درمان‌هاي خاصي از سوي پزشك به بيمار براي از بين رفتن يبوست توصيه مي‌گردد.

سايت دانستني دردانم در مورد انواع بيماريها مثل يبوست چيست، آكنه چيست، آبسه چيست، انواع هپاتيت و ... مي‌تواند اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران محترم قرار دهد. همچنين براي روشهاي تشخيص كه براي بيماري‌هاي ديگر وجود دارند از تكنولوژي و دستگاه‌هاي به روزي استفاده مي‌شوند كه در مقاله‌هايي مثل ميلوگرامچيست، اسكن اسپكت چيست، توموگرافي چيست، كولونوسكوپي چيست، پرتونگاري مفصلي چيست، آرتروگرافي چيست و ... مي‌توان اطلاعاتي در مورد آن‌ها كسب نمود.

 

 

امتیاز:
بازدید: 52
برچسب:
:
[ 1398/10/23  ] [ ۰۸ ] [ dordanam ] [ ]

آبسه بيماري است كه انواع مختلفي دارد. سايت دانستني دردانم در مورد انواع بيماريها، روشهاي تشخيص، دوران بارداري و ... مقاله‌هاي متعددي دارد. در اين مطلب در مورد اينكه آبسه چيست و علائم بيماري آبسه و نحوه درمان آن توضيح خواهيم داد.

زماني كه پزشك تشخيص آبسه را براي بيمار مي‌دهد بدين معناست كه در بافت آن ناحيه از بدن كيسه‌اي پر از عفونت جمع شده است. آبسه در نواحي داخلي و خارجي اندام‌ها مثل دهان، لثه، پوست و ... ممكن است رخ دهد.

علائم آبسه چيست؟

آبسه به شكل توده‌اي قرمز و متورم در اندام‌هاي خارجي يا بر روي پوست ممكن است ظاهر شود. اين علائم گاهي با درد و تب در بدن انسان نيز همراه است. احساس ناراحتي در آن بخش از بدن نيز زماني كه آبسه رخ داده است وجود دارد. در صورتي كه آبسه بر روي پوست نبوده و در اندام‌هاي داخلي تشخيص داده شود، پزشك براي بيمار آزمايش‌هاي ديگري را تجويز كرده تا شدت بيماري و نوع آن مشخص گردد.

دماي بالا در عضوي از بدن كه دچار آبسه شده است پديدار شده و آن نقطه به دليل بروز عفونت متورم و قرمز مي‌شود.

علل اصلي بروز آبسه چيست؟

به طور كلي مي‌توان گفت علت اصلي آبسه وجود يك عفونت باكتريايي در عضو مورد نظر در بدن است. بدن در مقابل عفونت و باكتري گلبول‌هاي سفيد را به محل بروز بيماري مي‌رساند. عفونت و باكتري در كيسه‌اي از اندام كه بافت مرده است جمع شده و به صورت متورم خود را نمايان مي‌كند. اين حفره به صورت متورم و قرمز بر روي پوست يا اندام‌هاي داخلي مثل دهان يا شكم ظاهر مي‌شوند كه دردناك بوده و دماي آن بخش را بالا برده‌اند.

درمان آبسه چگونه است؟

پزشك براي انواع آبسه درمان‌هاي مختلفي دارد كه ميزان بزرگي و شدت اين بيماري بستگي دارد. تجويز آنتي‌بيوتيك‌هاي مربوط به هر عضو از بدن اولين درماني است كه براي رفع آبسه تجويز مي‌شود.

انواع روشهاي تشخيص و دستگاه‌هاي پيشرفته پزشكي توانسته باعث رفع بيماريهاي مختلف گردد. در وب سايت دردانم مي‌توانيد اطلاعات مختلفي درباره دستگاه‌هاي پزشكي مثل ميلوگرام چيست، MRI سينه چيست، آمنيوسنتز چيست، اسكن اسپكت چيست، كولونوسكوپي چيست و ... به دست بياوريد تا براي مراجعه به پزشكان اطلاعات مختصري را داشته باشيد.

 

 

امتیاز:
بازدید: 58
برچسب:
:
[ 1398/10/22  ] [ ۱۰ ] [ dordanam ] [ ]

آرتروگرافي كه نام ديگر آن پرتونگاري مفصلي است به نوعي تصويربرداري از مفاصل گفته مي‌شود. انجام آرتروگرافي با استفاده از تزريق ماده‌ي حاجب در مفاصل و در جهت بررسي بيشتر مفاصل داخلي مثل زانو، شانه، لگن، آرنج و ... انجام مي‌گيرد. معمولاً پزشك متخصص آرتروگرافي را ابتدا براي افرادي كه درد پايدار و شديد در بخش‌هايي مثل زانو يا شانه دارند تجويز مي‌كند.

آرتروگرافي چگونه انجام مي‌شود؟     

براي انجام آرتروگرافي از بيمار درخواست مي‌شود تا لباس مخصوص را به تن نمايد. در بخش‌هايي از مفاصل كه نياز به تشخيص و بررسي دارد از مواد بي‌حس‌كننده استفاده مي‌شود. زماني كه محل موردنظر بي‌حس شد متخصص مواد حاجب را تزريق مي‌نمايد. متخصص براي اينكه ماده حاجب به طور كامل در مفاصل جريان پيدا كند بخش مورد تزريق را دستكاري‌هاي مخصوص مي‌نمايد. حتي در برخي موارد از بيمار درخواست مي‌شود تا راه رفته يا دست‌هاي خود را از بخش شانه تكان دهد و سپس عكس‌هاي مورد نظر با استفاده از دستگاه گرفته مي‌شود.

بعد از انجام آرتروگرافي بيمار احساس سوزي و ديد كمي در ناحيه مفصل مورد نظر خواهد داشت كه در چند ساعت اول از بين مي‌رود.

مراقبت‌هاي بعد از انجام آرتروگرافي يا پرتونگاري مفصلي چيست؟

پزشك به بيماراني كه آرتروگرافي يا پرتونگاري مفصلي انجام مي‌دهند توصيه مي‌كند تا 24 ساعت از باند كشي استفاده كرده و مفصل مورد نظر را ببندند. اين توصيه براي كاهش درد و جلوگيري از تورم انجام مي‌شود. همچنين صداهايي از داخل مفصل تا دو روز ممكن است شنيده شود كه تأثير تزريق در مفصل بوده و به مرور رفع مي‌گردد. بيماران بعد از انجام آرتروگرافي مي‌توانند از يخ براي تسكين درد استفاده نمايند.

وب سايت دانستنيهاي دردانم به بيماران كمك مي‌كند تا اطلاعات اوليه از روشهاي تشخيص بيماريها داشته باشند. براي مطالعه مقالاتي در مورد هفته هاي اول بارداري، ميلوگرام چيست، MRI سينه چيست، آمنيوسنتز چيست، اسكن اسپكت چيست و ... نيز مي‌توانيد به سايت دردانم مراجعه نماييد.

 

امتیاز:
بازدید: 75
برچسب:
:
[ 1398/10/18  ] [ ۰۹ ] [ dordanam ] [ ]

آزمايش تراكم استخوان تنها تستي است كه مي‌تواند ميزان چگالي استخوان و درصد پوكي آن‌ها را تشخيص دهد. آزمايش تراكم استخوان يا اندازه‌گيري توده استخوان مي‌تواند با جذب اشعه ايكس به همراه انرژي مضاعف يا دزيمتري اطلاعات مورد نياز پزشكان متخصص را تأمين نمايد.

آزمايش تراكم استخوان چه اطلاعاتي به پزشكان مي‌دهد؟

پزشك متخصص براي تشخيص پوكي استخوان افراد آزمايش تراكم استخوان را تجويز مي‌نمايد. افرادي كه داراي پوكي استخوان هستند اين بيماري را به‌ندرت و در طول سال‌ها گرفته‌اند. بيماري پوكي استخوان خود را با شكستگي در اثر كوچك‌ترين ضربات نشان مي‌دهد. آزمايش تراكم استخوان زماني استفاده مي‌شود كه افراد در نواحي مثل دنده‌ها، بازو، لگن و ... دچار شكستگي مي‌شوند. شكستگي براي افرادي كه پوكي استخوان شديد دارند حتي ممكن است با سرفه يا عطسه نيز اتفاق بيفتد. كاهش تراكم استخوان و علائم آن باعث مي‌شود تا پزشك متخصص آزمايش تراكم استخوان را انجام دهد. پوكي استخوان معمولاً با افزايش سن بيشتر نمايان مي‌شود. در افراد مسن اين بيماري خود را با خميده شدن بدن نيز نشان مي‌دهد كه متخصص آزمايش تراكم استخوان را تجويز مي‌كند تا بتواند از پيشرفت بيماري جلوگيري نمايد. برخي از افراد مسن كه دچار خميدگي بدن شده‌اند و پزشك احتمال شكستگي ستون فقرات آن‌ها را مي‌دهد نيز بايد آزمايش تراكم استخوان را انجام دهند.

آزمايش تراكم استخوان ميزان مواد معدني داخل استخوان را نمايش مي‌دهد تا هرچه اين مقدار كمتر يا بيشتر باشد، نسبت مستقيم با كاهش يا افزايش پوكي استخوان دارد.

تفاوت آزمايش تراكم استخوان با اسكن استخوان

اسكن استخوان نياز به تزريق داشته و معمولاً براي تشخيص سرطان ، انواع تومورها و ناهنجاري‌هاي ديگر است اما آزمايش تراكم استخوان درصد پوكي را مشخص مي‌كند.

پوكي استخوان معمولاً در زنان مسن شايع است اما در برخي موارد آقايان نيز به آن دچار مي‌شوند.

سايت دردانم اطلاعات جالبي در مورد انواع آزمايشات و روش‌هاي تشخيص بيماريها مثل ميلوگرام چيست، MRI سينه چيست، آمنيوسنتز چيست و ... به مخاطبين خود ارائه مي‌دهد.

 

 

امتیاز:
بازدید: 68
برچسب:
:
[ 1398/10/17  ] [ ۰۸ ] [ dordanam ] [ ]

كولونوسكوپي مجازي يا سي تي كولونوگرافي از جمله روش‌هاي تشخيص جديد براي بيماري پوليپ كولون و توده‌هاي سرطاني در اين بخش است. اين روش از كولونوسكوپي توسط پزشكان براي افرادي كه شرايط انجام كولونوسكوپي سنتي را ندارند تجويز مي‌شود. بخش راديولوژي در بسياري از مراكز پزشكي مي‌توانند آزمايش كولونوسكوپي مجازي براي بيمار انجام دهند.

كولونوسكوپي مجازي يا سي تي كولونوگرافي چگونه انجام مي‌شود؟

قبل از انجام تست كولونوسكوپي پزشك متخصص از بيمار مي‌خواهد كه به مدت يك روز از خوردن مواد غذايي سفت خودداري كند و داروهايي براي تخليه روده تجويز مي‌نمايد. پاكسازي روده بايد قبل از انجام آزمايش كولونوسكوپي به طور كامل انجام شده باشد. بيمار بر روي تخت دستگاه خوابانده مي‌شود. لوله‌اي مخصوص و كوچك وارد دهانه ركتوم بيمار مي‌شود و سپس گاز دي‌اكسيد كربن وارد روده مي‌شود. در اين حين دستگاه براي انجام كولونوسكوپي مجازي يا سي تي كولونوگرافي شروع به عكس‌برداري و سي تي اسكن آن‌ها مي‌نمايد.

انجام اين آزمايش مقداري احساس ناراحتي و باد اضافي داخل شكم را براي بيمار فراهم مي‌آورد كه بعد از اتمام تست كولونوسكوپي مجازي اين موارد نيز رفع مي‌شود. با خالي نمودن باد شكم بعد از انجام تست احساس ناراحتي از انجام كولونوسكوپي مجازي نيز از بين مي‌رود.

انجام آزمايش كولونوسكوپي مجازي بين 15 تا 30 دقيقه زمان مي‌برد. بعد از انجام اين تست بيمار به روال عادي زندگي بازمي‌گردد و هيچ‌گونه مراقبت يا نگهداري خاصي ندارد.

كولونوسكوپي مجازي يا سي تي كولونوگرافي براي چه افرادي توصيه مي‌شود؟

افرادي كه دچار پوليپ روده مي‌شوند بعد از تشخيص پزشك بايد كولونوسكوپي مجازي را انجام دهند. پوليپهاي روده از غشاي داخلي روده بزرگ توليد شده و درصد بسيار كمي از آن‌ها به غده‌هاي سرطاني تبديل مي‌شوند. معمولاً پزشك متخصص انجام تست كولونوسكوپي مجازي را با هدف رفع پوليپها انجام مي‌دهد تا تبديل به غدد بدخيم نشوند.

وب سايت دردانم ميتواند اطلاعات جالب و اوليه اي در مورد انواع بيماريها و روش هاي تشخيص در اختيار كاربران محترم قرار دهد.

 

 

امتیاز:
بازدید: 51
برچسب:
:
[ 1398/10/15  ] [ ۱۲ ] [ dordanam ] [ ]

اسكن اسپكت نوعي از آزمايش‌هاي روش تشخيص بيماري است كه توسط متخصص براي بيمار تجويز مي‌شود. اسكن اسپكت نشان مي‌دهد كه جريان خون در بافت‌ها و اندام‌هاي بدن در چه وضعيتي قرار دارد. معمولاً تست اسكن اسپكت  يا اسكن توموگرافي براي تشخيص بيماريهاي ستون فقرات، سكته مغزي، تشنج و ... تجويز مي‌گردد. با توجه به اينكه تست اسكن اسپكت كاربردهاي فراواني دارد، اين دستگاه در تمامي مراكز پزشكي و درماني موجود و قابل استفاده براي پزشكان و بيماران است.

نحوه كاركرد دستگاه اسكن اسپكت

دستگاه اسكن اسپكت محفظه‌اي لوله‌اي و تونل شكل دارد كه تجهيزاتي مثل دوربين و آشكارساز در اين بخش قرار دارد. بخش بالايي دستگاه به دور بيمار به‌صورت اتوماتيك گردش كرده و تصاوير مورد نياز را در جهات مختلف تهيه مي‌نمايد. ميزان راديواكتيوي كه در انجام آزمايش استفاده مي‌شود به ميزاني است كه براي بدن ضرري نداشته و اين آزمايش جزو روش‌هاي غيرتهاجمي قرار مي‌گيرد.  با توجه به ميزان حجم از موادي كه به بدن بيماران تزريق مي‌شود  و نسبتي كه در سازمان‌هاي جهاني براي ميزان استاندارد رسيدن اشعه به بدن در نظر گرفته شده است تا به حال از انجام آزمايش توسط دستگاه اسكن اسپكت گزارش منفي دريافت نشده است.

انجام  تست توسط دستگاه اسكن اسپكت بين 30 تا 40 دقيقه زمان مي‌برد كه شامل دو مرحله عكس‌برداري و اسكن تصاوير است. در دقايق اوليه تصاوير سي تي ثبت مي‌گردند و سپس تصاوير  اسپكت ذخيره‌سازي مي‌شوند. در زمان انجام تست اسكن اسپكت بيمار نبايد حركتي از خود داشته باشد تا ثبت تصاوير به درستي انجام گيرد. اين تصاوير با يكديگر تلفيق شده و نتيجه‌اي را كه به پزشك ارائه مي‌دهند به‌صورت مشترك است. عدم حركت بيمار  در زمان انجام آزمايش توسط دستگاه اسكن اسپكت باعث هماهنگي تصاوير مي‌شود.

افرادي كه تحت آزمايش از روش اسكن اسپكت قرار مي‌گيرند بهتر است تا 48 ساعت از نزديكي با بانوان باردار و كودكان خردسال خودداري نمايند.

پزشك براي برخي افراد نمي‌تواند تست اسكن اسپكت را انجام دهند. اين افراد شامل بانوان شيرده و باردار و افرادي مي‌شود كه بدن آن‌ها به ردياب‌ها حساسيت داشته و واكنش‌هاي آلرژيك از خود نشان مي‌دهند.

اسكن اسپكت در چه مواردي مورد استفاده پزشكان قرار مي‌گيرد؟

استفاده از آزمايش اسكن اسپكت در موارد زيادي كاربرد براي پزشكان دارد. در زماني كه پزشك براي بيماراني كه دچار عارضه‌هاي مغزي مثل

  • صرع
  • تشنج
  • سكته‌هاي مغزي
  • صدماتي كه بر جريان خون مغز تأثير مي‌گذارد.

استفاده از اسكن اسپكت براي مشكلات قلبي مثل

  • عدم پمپاژ صحيح خون
  • كم شدن عرض شريان‌ها و گرفتگي عروق
  • زخم شدن برخي از بخش‌هاي بدن به دليل حملات قلبي

درخواست آزمايش با اسكن اسپكت از سوي پزشك درخواست مي‌شود براي بيماراني كه مشكلات استخوان از قبيل

  • ورود عفونت به استخوان‌ها
  • شكستگي‌هاي ضربه‌اي
  • مشاهده تور يا سرطان استخوان در داخل يا نواحي استخواني

همان‌طور كه در مطالب اشاره شد اسكن اسپكت كاربردهاي بسياري داشته و از جمله روش‌هاي تشخيص براي انواع بيماريها است. برخي ديگر از بيماريها هستند كه حتماً با مراجعه به پزشك و بدون نياز به روش‌هاي تشخيص با دستگاه‌ها مورد بررسي قرار مي‌گيرند. وب سايت دردانم در مورد اين نوع از بيماريهاي مثل آكنه چيست، يبوست چيست، آبسه چيست، انواع هپاتيت، التهاب و تورم چيست و ... نيز صحبت مي‌نمايد. ساير مطالب در مورد دستگاه‌ها و روش‌هاي تشخيص نيز مثل ميلوگرام چيست، MRIسينه چيست، آمنيوسنتز چيست، كولونوسكوپي چيست و ...در اين وب سايت توضيحاتي دارند كه مي‌توانيد با مطالعه آن‌ها اطلاعات مورد نياز اوليه را كسب نماييد.

 

 

امتیاز:
بازدید: 54
برچسب:
:
[ 1398/10/14  ] [ ۱۰ ] [ dordanam ] [ ]

آمنيوسنتز نوعي تست است كه در زمان بارداري براي سلامت جنين انجام مي‌شود. مورد بررسي قرار دادن مايع آمنيوتيك كه در زمان بارداري بانوان داخل رحم و در اطراف جنين قرار دارد مي‌تواند اطلاعات خاصي را به پزشك متخصص ارائه دهد.

مايع آمنيوتيك مايع زرد كم‌رنگ كه مايع آمنيوتيك نام دارد در زمان بارداري توسط جنين داخل رحم ايجاد مي‌گردد. محافظت از جنين و تنظيم دمان بدن و اطراف اين موجود توسط مايع آمنيوتيك انجام مي‌شود.

آنزيم‌هاي مختلفي در مايع آمنيوتيك به همراه هورمون‌ها، مواد معدني، پروتئين‌ها موجود هستند. سلول‌ها و موارد جاري در اينم مايع حاوي اطلاعات ژنتيكي و ساير موارد مربوط به جنين است. تست آمنيوسنتز از جمله روش‌هاي تشخيص است كه پزشكان در موارد خاصي براي مادران باردار تجويز مي‌نمايند.

چه زماني تست آمنيوسنتز براي مادران باردار تجويز مي‌شود؟

تست آمنيوسنتز براي اكثريت مادران باردار توصيه نمي‌شود و فقط براي افرادي كه احتمال اختلال ژنتيكي به نوزادان آن‌ها وجود دارد تست آمنيوسنتز انجام مي‌گيرد.

دلايل تجويز تست آمنيوسنتز از سوي پزشك متخصص به مادران باردار:

  • در زمان انجام تست غربالگري احتمال اختلال بيماري‌هاي سندروم دان، سندروم پاتو يا سندروم ادواردز نشان داده شده است و پزشك تست آمنيوسنتز را براي قطعيت توصيه مي‌كند.
  • بارداري ناموفق قبلي براي مادر وجود داشته كه با اختلال ژنتيكي همراه بوده است.
  • سابقه بيماري‌هاي ژنتيكي در خانواده مثل تالاسمي، سلول داسي، فيبروز و ...
  • سن مادر نيز در بروز اختلالات ژنتيكي مهم است و براي مادران بالاي 35 سال تست آمنيوسنتز توصيه مي‌شود.
  • بالا بودن سطح آلفا فتوپروتئين در آزمايشات غربالگري مادر نيز باعث مي‌شود تا متخصص تست آمنيوسنتز را تجويز نمايد.
  • و دلايل بسيار ديگر پزشكي و تخصصي كه باعث مي‌شود تست آمنيوسنتز توصيه شود.

زمان انجام تست آمنيوسنتز

تست آمنيوسنتز بين هفته پانزدهم تا هفته بيستم بارداري انجام مي‌شود. اين آزمايش ممكن است بعد از هفته بيستم بارداري نيز صورت گيرد اما قبل از هفته پانزدهم بارداري به دليل خطرات ناشي از آن توصيه نمي‌شود.

نحوه انجام آزمايش آمنيوسنتز

با شروع اين تست يك سوزن مخصوص كه ظاهري بلند و بسيار باريكي دارد با مشاهده از طريق سونوگرافي وارد ديواره شكم مي‌شود. متخصص اين سوزن مخصوص را وارد كيسه‌اي كه جنين را احاطه كرده مي‌شود. نمونه‌اي از مايع آمنيوتيك از اطراف جنين برداشته مي‌شود تا مورد بررسي قرار گيرد.

زمان انجام تست آمنيوسنتز معمولاً بين 10 تا 30 دقيقه به طول مي‌انجامد. مادر باردار در زمان انجام تست آمنيوسنتز درد خاصي را متحمل نمي‌شود و شايد در برخي افراد احساس ناراحتي مثل زمان عادت ماهانه داشته باشند.

نتيجه تست آمنيوسنتز بين 3 تا 10 روز كاري آماده مي‌شود. در صورت ديرتر آماده شدن پاسخ ممكن است كه اختلالات ژنتيكي ديده شده باشد و نياز به بررسي بيشتري احساس شود.

براي دريافت اطلاعات در مورد ساير هفته‌هاي بارداري و بيماري‌هاي مختلف مي‌توانيد به سايت دردانم مراجعه كرده و آگاهي بيشتري را دريافت نماييد. سايت دانستني‌هاي دردانم اطلاعات جامع و كاملي از انواع آزمايشات و دستگاه‌هاي مختلف پزشكي و روشهاي تشخيص مثل  ميلوگرام چيست؟، آبسه چيست؟، كولونوسكوپي چيست؟، آبسه چيست؟، يبوست چيست؟، آكنه چيست؟، انواع هپاتيت و ... در اختيار خوانندگان عزيز قرار مي‌دهد.

امتیاز:
بازدید: 64
برچسب:
:
[ 1398/10/11  ] [ ۰۸ ] [ dordanam ] [ ]

MRI سينه يكي از راه‌هاي تشخيص سرطان سينه است كه امروزه در جوامع بسيار شايع شده است. سرطان سينه شايع‌ترين بيماري براي بانوان در سراسر جهان است. درمان اين بيماري از طرق مختلف رخ مي‌دهد. در آزمايش MRI سينه تصاويري با جزئيات دقيق  و كاملاً واضح  توسط امواج راديويي و مگنت‌هايي قوي ايجاد مي‌شود. پزشك متخصص MRI سينه را براي بانواني كه در آن‌ها سرطان سينه تشخيص داده است تجويز مي‌نمايد. MRI سينه مي‌تواند اندازه تومور سرطاني را مشخص نموده و اطلاعات دقيقي از هر دو سينه  به پزشك متخصص ارائه نمايد.

روش انجام MRI سينه چگونه است؟

متخصص MRI سينه را در موارد خاصي براي بيمار تجويز مي‌نمايد. يكي از اركان مهم در انجام MRI سينه فردي است كه كار با اين دستگاه را بر روي بدن بيمار انجام مي‌دهد. انجام اين تست كاملاً با دقت و تبحر لازم بايد صورت گيرد تا نتايج مورد بررسي دقيق باشد. فردي كه مسئوليت انجام تست MRI سينه را دارد بايد كاملاً مسلط بر تمامي موارد مربوطه داشته باشد و تخصص پزشكي كه اين آزمايش را انجام مي‌دهد از اهميت بالايي برخوردار است. تمامي شرايط و ملزومات مربوط به MRI سينه توسط پزشك متصدي بايد رعايت شود تا نتيجه به وضوح و با جزئيات صحيح باشد. دقت در استفاده براي دستگاه كويل سينه زمان انجام اين تست نيز بايد مورد توجه واقع شود.

MRI سينه در چه مواردي مورد استفاده قرار مي‌گيرد؟

  • زماني كه پزشك متخصص از آزمايش‌هاي ماموگرافي و سونوگرافي سينه نتواند استفاده كند بايد MRI سينه را براي بيمار تجويز نمايد. زماني كه سن بيمار كمتر از 30 سال باشد پزشك به جاي استفاده از ماموگرافي مي‌تواند MRI سينه را تجويز نمايد. برخي از پزشكان نيز براي انجام آزمايش‌هاي دقيق در افرادي كه داراي پروتز سينه هستند نيز MRI سينه را پيشنهاد مي‌كنند. با اينكه ماموگرافي مي‌تواند افراد داراي پروتز را نيز مورد بررسي قرار دهد اما با انجام MRI سينه جواب تست كامل‌تر بوده و تمامي بخش‌هاي سينه را مي‌تواند پوشش دهد. همچنين اطلاع از سالم بودن پروتز از طريق MRI سينه انجام مي‌گيرد.
  • پزشك متخصص در تشخيص تومور سرطاني پستان ابتدا با معاينه و لمس توده اين بيماري را پيدا مي‌كند. هنگامي‌كه پزشك بعد از تشخيص بيماري، با انجام تست ماموگرافي يا سونوگرافي به نتيجه براي وجود تومور بدخيم نرسد نيز از MRI سينه استفاده مي‌كند.
  • مورد بعدي براي استفاده از MRI سينه  زماني كه است كه پزشك بيمار را براي جراحي سينه آماده مي‌كند و قصد دارد با نگاه‌داشتن سينه فقط تومور سرطاني را از بدن خارج نمايد. MRI سينه در اين حالت تمامي بافت سينه را نشان مي‌دهد كه تومورهاي ريز و موارد ديگري در ساير بخش‌هاي بافت وجود نداشته باشد.
  • برخي از بانوان داراي سينه‌هايي با بافت بسيار متراكم و نسجي كاملاً به هم پيوسته مي‌باشند. انجام تستMRI سينه در براي اين افراد توسط پزشك توصيه مي‌گردد تا تمامي بخش‌هاي سينه‌شان مورد بررسي قرار گيرد. ماموگرافي در اين افراد به طور واضح و دقيق عمل نمي‌كند.

در اين مطلب در موردسايت دردانم كه نوعي تست براي تشخيص بيماري است اطلاعاتي در اختيار خوانندگان قرار گرفت. براي كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانيد با مراجعه به سايت دردانم آگاهي لازم در مورد انواع بيماري‌ها و روش‌هاي تشخيص مثل ميلوگرام چيست؟، كولونوسكوپي چيست؟، آبسه چيست؟،سرطان تخمدان چيست؟ و.... داشته باشيد.

امتیاز:
بازدید: 75
برچسب:
:
[ 1398/10/10  ] [ ۰۷ ] [ dordanam ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب